Chakra 7

Chakra 7

  • Categoría de la entrada:Yoga

Zonnevlecht chakra

Chakra’s (/ˈtʃʌk.rəz, ˈtʃæk-/ CHUK-rəz, CHAK-;[2] Sanskriet: चक्र, geromaniseerd: cakra, lit.  ’wiel, cirkel’; Pali: cakka) zijn verschillende brandpunten die worden gebruikt in een verscheidenheid van oude meditatiepraktijken, collectief aangeduid als Tantra, of de esoterische of innerlijke tradities van het hindoeïsme.[3][4][5]
Het concept wordt aangetroffen in de vroege tradities van het Hindoeïsme.[6] De geloofsovertuigingen verschillen tussen de Indiase religies, waarbij veel boeddhistische teksten consequent vijf chakra’s vermelden, terwijl hindoeïstische bronnen er zes of zeven aanreiken. [7][3][4] Vroege Sanskriet teksten spreken over hen zowel als meditatieve visualisaties die bloemen en mantra’s combineren en als fysieke entiteiten in het lichaam.[7] Binnen kundalini yoga zijn de technieken van ademhalingsoefeningen, visualisaties, mudra’s, bandha’s, kriya’s en mantra’s gericht op het manipuleren van de stroom van subtiele energie door chakra’s.[6][8]
Het moderne westerse chakrasysteem is ontstaan uit meerdere bronnen, te beginnen in de jaren 1880, gevolgd door Sir John Woodroffe’s boek The Serpent Power uit 1919, en Charles W. Leadbeater’s boek The Chakras uit 1927, waarin de zeven regenboogkleuren voor de chakra’s werden geïntroduceerd. Psychologische en andere attributen, en een breed scala van veronderstelde correspondenties met andere systemen zoals alchemie, astrologie, edelstenen, homeopathie, Kabbala en Tarot werden later toegevoegd.

Rookkwarts

Chakra’s, zoals ze in het Hindoeïsme worden genoemd, maken deel uit van een verbonden energiesysteem in het lichaam. De term chakra, wat letterlijk “wiel” betekent in het Sanskriet, verwijst naar een van de zeven punten binnen dit energiesysteem.
Volgens de Veda’s zouden de chakra’s de vorm hebben van lotusbloemen met vele bloemblaadjes. De bloemblaadjes worden op hun beurt geassocieerd met specifieke chakra klanken2, die de unieke alfabet klanken (fonemen) van de Sanskriet taal bevatten.
Meditatie voor de chakra’s omvat een aantal benaderingen van mindfulness en meditatie. In wezen is het een vorm van meditatie die zich richt op je geblokkeerde of niet uitgelijnde chakra’s. Je kunt kiezen voor een chakrakleuren meditatie, een meditatie op energie, of een meditatie op een individuele chakra.
Bij de laatste (meditatie op een individuele chakra) is het doel je te richten op één individuele chakra. Je zou je bijvoorbeeld alleen op de wortelchakra kunnen richten, gericht op de emotionele en fysieke gebieden die deze chakra vertegenwoordigt en beïnvloedt.
Als je ervoor kiest om een wortelchakra meditatie te doen, zou je je richten op chakra elementen zoals veiligheid, stabiliteit, en algemene basisbehoeften. Je zou je bijvoorbeeld kunnen concentreren op behoeften als onderdak, voedsel, veiligheid en water. Onderlinge verbondenheid en verantwoordelijkheid zijn enkele van de emotionele behoeften waar je je ook op zou kunnen richten.

Jd.gems chakra stenen-re…

Zou het niet mooi zijn als onze problemen achterbleven bij onze schoenen als we de yogastudio binnenstappen? Maar al te vaak stappen we op de mat met een overweldigd gevoel van zorgen of belemmerd door een relatieconflict. Het goede nieuws: De juiste les kan ons helderder, lichter en verfrist laten voelen. Kun je de stressverlagende krachten van een goede training toeschrijven? Natuurlijk, maar de oude yogi’s – en veel leraren vandaag de dag – zouden dit ook toeschrijven aan de unieke manier waarop yogahoudingen en ademhalingsoefeningen geblokkeerde prana (levenskracht) door het subtiele lichaam verplaatsen via zeven energievortexen die chakra’s worden genoemd.
Chakra betekent letterlijk “draaiend wiel”. De chakra’s worden gezien als draaiende schijven van energie die “open” en uitgelijnd moeten blijven voor een optimaal emotioneel en lichamelijk welzijn. Als de energie in een van de chakra’s geblokkeerd raakt, leidt dat tot fysieke, mentale of emotionele onevenwichtigheid. Je kunt bijvoorbeeld symptomen voelen als angst, lusteloosheid, of een slechte spijsvertering. Een goed afgestemde asana practice kan energie vrijmaken en een onevenwichtig chakra stimuleren, en zo de weg vrijmaken voor die prachtige interne verschuiving waar yoga bekend om staat. Met een beetje coaching kun je de chakra’s aanboren als een krachtige manier om je energie aan te wenden en in de richting te sturen die je wilt.

Chakra genezing

Of je nu de term half-neerwaartse hond bent tegengekomen in je yogales of het hebt horen noemen op je favoriete meditatie app…weten wat je chakra’s zijn, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt deblokkeren zou wel eens de ontbrekende sleutel kunnen zijn tot een gelukkiger, gezonder leven.
In dit artikel leer je meer over de fascinerende wereld van chakra’s. Ten eerste zullen we uiteenzetten wat een chakra is. Ten tweede leer je over de oorsprong van dit spirituele concept voordat we de chakra-locaties in je lichaam aanwijzen.
Daarna lees je een eenvoudige beschrijving van elke chakra. Daarna zul je gaan begrijpen waarom de chakra’s geblokkeerd raken, en nog belangrijker, hoe je ze kunt deblokkeren. Aan het eind van dit artikel vind je een link naar een gratis chakra cursus, zodat je dieper in chakra afstemming kunt duiken.
Een chakra is een energiecentrum. In een perfect gezond persoon werken de 7 chakra’s in harmonie samen om levenskrachtenergie te creëren. Het lichaam, de geest en de ziel hebben baat bij evenwichtige chakra’s. Bovendien heeft elke chakra zijn eigen symbool, kleur en betekenis. Dat is alle basisinformatie die je moet weten.De term ‘Chakra’ is ook Sanskriet voor wiel. Dit verwijst naar het draaiende, bolvormige energiecentrum waaruit een chakra is opgebouwd. Die energie is van oudsher bekend als ‘prana’. Je herkent dit woord misschien ook in andere praktijken. Dit omvat yoga en meditatie. Pranayama’ betekent adembeheersing. Bovendien correspondeert elk chakra met een heel specifiek gebied van het lichaam, wat we binnenkort nader zullen toelichten.